Táto „superpotravina“ patrí medzi najzdravšie strukoviny, je plná bielkovín a čo je najdôležitejšie: nenafukuje!
Vhodný pre každého
Ak si hovoríte, že toto jedlo nie je pre vás vhodné, alebo že neviete, o čo ide, tak to radšej neskúsite, my vás presvedčíme,že táto potravina naozaj stojí za to.
Cícer je vhodný aj pre deti, ktorým chutí najmä vďaka jeho orieškovej chuti, pre diabetikov, pretože udržuje hladinu cukru v krvi a aj celiatici si prídu na svoje, keďže neobsahuje ani lepok.
Cícer môžeme variť, smažiť, alebo pražiť na sucho. V kuchyni z neho môžeme pripraviť nákypy, dusené pokrmy, polievky, nátierky alebo prílohy.
V Izraeli je cícer na prvých priečkach
Azda najznámejší pokrm pripravený z cíceru je hummus.
Zmeny, ktoré môžete urobiť v kuchyni, ak chcete schudnúť
Tehuľky, zbystrite pozornosť!
Cícer je ideálny pre tehotné ženy, vďaka jeho bohatému obsahu kyseliny listovej, ktorá chráni plod pred vrodenými vadami a vážnymi poruchami nervovej sústavy.
Dokáže plnohodnotne nahradiť mäso
Vďaka obsahu bielkovín, je cícer viac ako vhodný pre vegetariánov, vegánov, alebo ak si chcete jednoducho oddýchnuť od konzumácie mäsa. Svojím obsahom bielkovín ( až 19g bielkovny na 100g potraviny) je plnohodnotným zastúpením mäsa.