Nastal čas černíc, tak prečo nevyužiť liečivú silu týchto tmavých plodov? Tento víkend vás preto čaká nádielka černicových receptov.
Na Černicovo tvarohovú delikatesu potrebujeme:
Suroviny:
400 g černíc, 500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 citrón, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor
Tvarohová plnka:
250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 200 ml mlieka
Postup:
Pripravíme si väčšiu nádobu, v ktorej vyšľaháme vajcia, maslo a cukor na hustú penu. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto premiešame a vylejeme do tortovej formy vymastenej tukom a povrch zarovnáme. Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.
Príprava plnky:
Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor, puding a povaríme. Po vychladnutí do zmesi primiešame tvaroh. Hotovú náplň natrieme na upečený korpus, vrch môžeme ozdobiť černicami. Koláč dáme približne na 20 minút ešte zapiecť.