Ďalší recept zo zdravých černíc len pre vás.
Na Černicovo hruškovú pochúťku potrebujeme:
250 g černíc, 4 hrušky, 1 biely jogurt, 1 citrón, 5O g krupicového cukru, 300 ml jablčného muštu
Postup:
V hrnci zmiešame umyté a celé hrušky, zalejeme šťavou, jablčným muštom, vsypeme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor a polovičnú dávku černíc.
Privedieme do varu, potom plameň stíšime a obsah varíme cca 20 minút.
Hrušky vyberieme, šťavu precedíme a vrátime späť do hrnca. Keď hrušky vychladnú, prekrojíme ich na štvrtinky a vydlabeme jadrovníky.
Potom ich dáme do hrnca s precedenou šťavou, dosypeme druhú polovicu černíc a krátko zahrejeme.
Ovocie podávame v sklenených miskách preliate šťavou a jogurtom.