Černicovo hrušková pochúťka

Černicovo hrušková pochúťka, černicový koláč, recepty, hruška, pečenie
shutterstock.com

Ďalší recept zo zdravých černíc len pre vás.

Na Černicovo hruškovú pochúťku potrebujeme:

250 g černíc, 4 hrušky, 1 biely jogurt, 1 citrón, 5O g krupicového cukru, 300 ml jablčného muštu

Postup:

V hrnci zmiešame umyté a celé hrušky, zalejeme šťavou, jablčným muštom, vsypeme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor a polovičnú dávku černíc.

Privedieme do varu, potom plameň stíšime a obsah varíme cca 20 minút.

Hrušky vyberieme, šťavu precedíme a vrátime späť do hrnca. Keď hrušky vychladnú, prekrojíme ich na štvrtinky a vydlabeme jadrovníky.

Potom ich dáme do hrnca s precedenou šťavou, dosypeme druhú polovicu černíc a krátko zahrejeme.

Ovocie podávame v sklenených miskách preliate šťavou a jogurtom.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom