Máme pre vás recept na osviežujúci nepečený koláčik.
Budeme potrebovať
200 g masla, 600 g čerstvých alebo zmrazených černíc, 300 g ovsených keksov, 2 vajcia, 150 g jemných ovsených vločiek, 6 plátkov želatíny, 150 g cukru, 250 g ricotty, 2 banány, 1 kg jemného bezhrudkového tvarohu, 5 lyžíc bazového sirupu, formu s odnímateľným dnom, veľké vrecko do mrazničky a olej na vymastenie formy
Príprava
Dno formy vymažte olejom. Čerstvé černice umyte a zmrazené nechajte rozmrznúť. Na korpus rozpusťte v hrnci maslo a vo vrecko rozmrvte keksy. Omrvinky zmiešajte s ovsenými vločkami a s rozpusteným maslom. Rozložte ich na dno formy. Vložte do chladničky na 30 minút.
Pripravte si smoothie krém, a to tak, že najskôr si namočíte želatínu na 8 minút do studenej vody. Polovičku černíc rozmixujte. Odoberte z nich 4 lyžice a uložte v chlade. Kúsky banánov, vajcia, tvaroh, ricottu, cukor a sirup taktiež rozmixujte a pridajte k černiciam. Želatínu dobre vymačkajte, dajte do malého hrnca a za stáleho miešania ju pri nízkej teplote rozpusťte. Potom hrniec stiahnite z ohňa a postupne pridávajte černicovo banánovo tvarohovú hmotu.
Vzniknutý krém opatrne rozotrite do hladka na korpus a nechajte 3 hodiny stáť v chlade. Pred podávaním hotový koláč pokvapkajte zbytkom černicového pyré, ozdobte plátkom banána alebo ríbezľami a rozkrájajte na menšie rezy.