Čakáte hostí? Vyskúšajte recept na slaný múčnik, ktorý sa hodí k vínu alebo pivu – syrové slimáky s tvarohom.
Na 24 veterníkov budeme potrebovať
1/4 litra vody, 60 g masla, štipka soli, 200 g hladkej múky, 4 malé vajcia
Plnka:
125 g tvarohu, 125 g smotanového syra, 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky, 4 polievkové lyžice mlieka, štipka soli, 1/2 šálky bieleho vína
Postup:
Rúru vyhrejeme na 230 °C. Vodu s maslom a soľou privedieme do varu. Do vriacej vody naraz nasypeme celé množstvo preosiatej múky a za stáleho miešania vypracujeme husté cesto, ktoré sa nelepí na nádobu, ani na varešku. Cesto dáme do misy, necháme trochu vychladnúť a postupne pridávame doň vajcia, zamiešame.
Cukrárske vrecko naplníme cestom a striekame na plech 24 kopčekov veľkosti čerešne. Pečieme 20 minút na prostrednej priečke rúry. Ešte za horúca veterníky naprieč rozkrojíme.
Plnku si pripravíme tak, že všetky suroviny na krém vyšľaháme. Krémom potom pomocou cukrárskeho vrecka naplníme rozkrojené veterníky. Na vrchnú časť nastriekame krémové ružičky a podľa vlastných predstáv ozdobíme kandizovanou čerešňou, plátkom olivy, polovicou lieskového orieška alebo kúskom uhorky.