Chcete si aj dnes zamlsať? Tak určite vyskúšajte dnešný recept – broskyňový mrežovník.
Na Broskyňový mrežovník budeme potrebovať
Suroviny:
Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 200 g masla
Na plnku: 150 g marhuľového džemu, 400 g broskýň alebo nektáriniek
Postup:
Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajce, na kúsky nakrájané maslo a všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Potom polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy.
Plát potrieme džemom a poukladáme naň na plátky nakrájané broskyne (nektárinky). Zvyšné cesto rozvaľkáme a nakrájané na tenké pásiky, ktoré uložíme navrch koláča ako mriežku. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 40 minút.
Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame.