Dnes vám prezradíme recept na chutné pečivo, ktoré sa hodí nielen na silvestrovskú párty.
Na Bolzánske chrumky (60 kusov)budeme potrebovať:
400 g hladkej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 30 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 1/8 l mlieka, 1 kalíšok vínovice alebo rumu (2 cl ).
Práškový cukor na posypanie a olej na vyprážanie.
Postup:
Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme na plátky pokrájané maslo, cukor, soľ, vajcia, mlieko a vínovicu a vypracujeme na hladké cesto. Olej vo fritovacom hrnci alebo na hlbokej panvici zohrejeme na 175 °C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 mm. Vykrajujeme rôzne tvary (štvorce približne o veľkosti 3 x 3 cm, kolieska a pod.). Postupne vkladáme do rozohriateho oleja a vyprážame z každej strany 2 až 3 minúty do zlatohneda. Vyprážané pečivo vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať na kuchynskom krepovom papieri a ešte kým je horúce, posypeme práškovým cukrom.