Tradičná Vianočná dobrota.
Pripravíme si tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 250 g masla, 250 g cukru, 5 vajec, prášok do pečiva, hrozienka, rum (1 dl na zaliatie hrozienok), kandizované ovocie, posekané orechy, posekaná horká čokoláda.
Postup:
1. Vymiešame maslo s cukrom do peny. postupne prišľaháme po jednom vajíčka. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne vmiešame do cesta.
2. Na záver pridáme posekané kandizované ovocie, hrozienka namočené v rume (bez zvyšného rumu), posekanú čokoládu a orechy.
3. Formu na biskupský chlebíček vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy dáme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút do zlata.
4. Po vybratí z formy,chlebíček pocukrujeme, alebo polejeme rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť a krásne sviatky!