Ak sa vám počas sviatkov málilo nezdravých maškŕt, vyskúšajte recept na zdravšiu nôtu – bezlepkové jarné cupcakes s fialkami.
Cesto
125 g Hery Maslová príchuť
3 vajcia
100 g najemno nastrúhanej mrkvy
180 g bezlepkových ovsených vločiek
80 g trstinového cukru
½ balíčka prášku do pečiva
Krém
250 g tvarohu
100 g Hery Maslová príchuť
150 g trstinového cukru
Fialkové aróma
Fialky alebo iné jedlé kvety na ozdobu
POSTUP
Heru rozpusťte. V miske robota vyšľahajte spolu s vajcami a cukrom do hladkej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.
Polovicu ovsených vločiek rozmixujte na jemnú zmes. Pomôže vám s tím kvalitný mixér. Druhú polovicu vločiek nechajte vcelku. Obe zmesi vločiek zmiešajte a primiešajte k nim tiež prášok do pečiva.
Obe pripravené časti spojte v jedno cesto. Rozdeľte ho do papierových formičiek na cupcakes. Z tohto množstva cesta pripravíte 12 kúskov.
Pečte na 170 °C asi 30 minút.
Po upečení nechajte vychladnúť.
Trstinový cukor na krém rozmixujte v kvalitnom mixéri, aby bol jemný ako práškový cukor. Vyšľahajte so zmäknutým tukom. Pridajte tvaroh. Ak máte fialkovú arómu, pridajte pár kvapiek.
Krémom ozdobte vychladené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlým kvietkom – ideálne fialkou.