Doprajte si náš najobľúbenejší hriech bez zlého svedomia. Máme pre vás zdravý variant – baklažánovú pizzu bez cesta so syrom a rajčinami.
Baklažánová pizza pre dve osoby
1 baklažán (cca 300 g)
100 g strúhaného syra,
8 cherry paradajok,
hrsť bazalky
soľ a čierne korenie
Postup
Baklažán umyte a nakrájajte na kolieska asi o šírke prstu. Zľahka osoľte. Nechajte 3-5 minút, nech baklažán pustí šťavu. Cherry paradajky umyte a nakrájajte na plátky. Prebytočnú vodu z baklažánu vysušte kuchynským papierovým obrúskom. Potom položte baklažánové kolieska na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložte ich syrom, paradajkami a bazalkou. Teplovzdušnú rúru rozohrejte na 180 °C. Pečte 15-20 minút, pokiaľ syr nebude zlatohnedý.