Z domácej kuchyne s láskou: Babičkine tajomstvo úspešnej bábovky

Bábovka recept kolac
Foto: ilustračné, GettyImages

Bábovka má okrem lahodnej chuti aj schopnosť vniesť do domova kúsok pohody a lásky. Ak patríte medzi jej nadšených priaznivcov, tento osvedčený recept vás nesklame. Naučte sa, ako pripraviť chutnú bábovku, ktorá poteší vašich blízkych.

Bábovka je jednoduchý, no nesmierne pôvabný koláč, ktorý v nás často vytvára spomienky na detské roky a voňavé babičkine kuchyne. Jeho tvar a dokonalá sladkosť ho robia obľúbeným dezertom pre všetky generácie. Ale táto bábovka prináša viac ako len chuťovú explóziu – prináša so sebou aj lásku a rodinné zázemie.

Recept na túto bábovku sa stáva rodinným pokladom, ktorý sa odovzdáva z generácie na generáciu. Je to nielen o kombinácii vajíčok, múky a cukru. Je to o zázraku spojenia tradície, príbehu a chuti domova v každom kúsku.

Babkina bábovka

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 250 g práškového cukru,
  • 130 g masla,
  • 1,25 dl vlažného mlieka,
  • 250 g polohrubej múky,
  • pol balíčka kypriaceho prášku.

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame striedavo vlažné mlieko a polohrubú múku. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov.

Cesto rozdelíme na polovice. Do jedného pridáme kakao. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do nej najprv svetlé a potom tmavé cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na približne 170 °C a pomaly upečieme.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Bábovka
Babičkina bábovka mm
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom