Vynikajúci koláčik, ktorý vám vylepší deň.
Na Anjelskú maškrtu budeme potrebovať:
Suroviny:
120 g krupicového cukru, 200 g hladkej múky, 5 vajec, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 80 g oleja, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu.
Na dokončenie:
0,2 l silnej čiernej kávy alebo kakaa, 0,25 l smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, kakao na posypanie.
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec olej. Hotové cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút. Upečený koláč necháme na plechu krátko vychladnúť a potom ho vyklopíme. Po úplnom vychladnutí ho poprepichujeme obráteným koncom varešky a polejeme kávou alebo kakaom. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a natrieme na povrch koláča. Nakoniec posypeme kakaom.