Pozor na tieto potraviny, ktoré nepatria do mrazničky. Zmrazenie im totiž nielenže pokazí chuť, ale môžu sa stať nebezpečnou časovanou bombou pre naše zdravie.
Nie je žiadnou novinkou, že zmrazenie zmení chuť väčšine potravín. No v prípade niektorých surovín tá zmena môže byť katastrofálna, hrozí riziko explózie po zmrazení a dokonca môže dojsť aj k poškodeniu nášho zdravia. Ktoré potraviny teda nepatria do mrazničky.
Vajcia v škrupine
V mrazničke sa táto potravina môže zmeniť na časovanú bombu. Vajíčka totiž obsahujú veľa vody, ktorá po zamrznutí zväčší svoj objem, čo spôsobí prasknutie škrupiny a vniknutie nepríjemných baktérií. Navyše vaječný bielok po zamrznutí chutí ako guma.
Niektoré druhy ovocia a zeleniny
Mráz zabíja nielen vitamíny v zelenine či ovocí, ale tiež nechutne mení ich chuť a kvalitu. Ide najmä o druhy ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú veľa vody ako napríklad melón, jablká, zeler, listová zelenina, zemiaky i uhorky. Ak predsa len chcete zamraziť jablká alebo uhorky, tak ich predtým postrúhajte.
Na tieto potraviny počas chudnutia určite zabudnite
Čerstvé bylinky
To isté platí aj pre bylinky. Akonáhle ich vytiahnete z mrazničky, premenia sa na neforemné blato nevýraznej chuti.Mliečne výrobky
Mlieko, mäkké syry (ako ricotta, mozzarella, tvaroh), smotana a jogurt. Všetky tieto druhy mliečnych výrobkov sa po zmrazení zrazia a nepríjemne zmenia chuť.
Zemiaky: Poklad pre naše zdravie
Rozmrazené mäso a morské plody
Pozor na rozmrazené a znovu zamrazené mäso. Tento proces totiž vytvára priestor pre reprodukciu a rast nebezpečných baktérií, ktoré môžu spôsobiť rôzne tráviace ťažkosti, vznik infekčných ochorení a podobne.
Vaječné omáčky
Majonéza, tatárska omáčka, krémy. Ani tieto potraviny nepatria do mrazničky. Po rozmrazení sa totiž premenia na nechutnú zrazeninu, na ktorej si pochutia aj baktérie.