Máte chuť na sladké, no chcete si udržať štíhlu líniu? Pochutnajte si na niektorej z nasledujúcich maškŕt.
1. Figová „saláma“
Potrebujeme: 200 dkg sušených fíg, 18 dkg práškového cukru, 50-100 dkg strúhaných vlašských orechov, 2 žĺtky, 1 lyžica citrónovej šťavy, 5 dkg strúhaných mandlí
Doba prípravy: 20 minút
Postup: Figy pomelieme na mäsovom mlynčeku a zmiešame ich s práškovým cukrom, orechmi, žĺtkami, citrónovou šťavou a mandlami. Vypracujeme husté cesto (pokiaľ by bolo riedke, pridáme orechy). Následne z cesta vypracujeme dlhú štangľu , ktorú necháme v chladničke odstáť do nasledujúceho dňa. Pred servírovaním ju nakrájajte na kolieska.
2. Sladké pokušenie
Potrebujeme: 100 g ovsených vločiek, 100 g mletých vlašských orechov,100 g lesného medu, 200 g strúhaného kokosu, 200 g rozpusteného masla, 3 zrelé banány, 2 ks čerstvých vajec, 1 nastrúhané jablko, 150 g na hrubo posekaných orechov, štipka soli a škorice
Recept na diétnu baklažánovú pizzu bez cesta
Doba prípravy: 20 minút
Postup: Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Vylejeme do vymastenej a vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy. Posypeme hrubo nasekanými orechmi a pečieme 50 minút pri 170 stupňoch.
3. Pohánkový puding
Potrebujeme: 100 g pohánkovej krupice, ľ l kokosového mlieka, štipka morskej soli, 3 lyžice lúpaných mandlí, 4 lyžice strúhaného kokosu, 4 lyžice javorového sirupu, lyžička škorice, med na ozdobu
Doba prípravy: 10 minút
Postup: Do hrnca nalejte kokosové mlieko a pridajte štipku soli. Pridajte mandle, kokos, javorový sirup a škoricu. Všetko dobre premiešajte a priveďte do varu. Pomaly a za stáleho miešania pridávajte pohánkovú krupicu. Oheň stíšte na minimum a povarte 5-7 minút, aby bola zmes hustá.
Uvarenú zmes nalejte do malých misiek a jednotlivé porcie môžete servírovať vychladnuté alebo ich môžete ešte dať na chvíľu zapiecť do trúby. Následne môžete puding ozdobiť medom, mandľami či vlašskými orechmi.